Отборите на Аржентина и Франция изиграха финал, който ще остане в историята. Срещата бе

...
Отборите на Аржентина и Франция изиграха финал, който ще остане в историята. Срещата бе
Коментари Харесай

Нещо историческо се случи на финала между Аржентина и Франция

Отборите на Аржентина и Франция изиграха край, който ще остане в историята. Срещата бе същински трилър, приключил с дузпи, а “гаучосите ” ликуваха най-после със международната купа.

Мачът обаче ще остане в историята и с още един факт. В него се случи нещо, което до момента в никакъв случай не бе ставало - единият от двата тима извърши общо 7 смени. Това бе съставът на Франция.

Както е известно, от известно време насам ФИФА позволи на тимовете да вършат по 5 смени на мач, плюс още една, в случай че въпросната среща отиде в продължения. От футболната централа обаче неотдавна включиха опцията и за още една промяна. Тя е разрешена по медицински аргументи, когато даден футболист получи удар в главата и има заплаха от разтърсване.

Точно това се случи в 96-ата минута на първото продължение, когато Адриен Рабио пострада по сходен метод. Той получи удар в главата и бе сменен от Юсуф Фофана. Впоследствие Дидие Дешан извърши още две промени в състава си, като по този начин промените му станаха общо 7.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР